Ultraljud

Ett ultraljudssystem ser till att din båtbotten bli ett ytterst opraktiskt bostadsområde för både havstulpaner och alger. Alternativet framför allt för dig som gillar prylar. Ett ultraljudssystem ser till att din båtbotten bli ett ytterst opraktiskt bostadsområde för både havstulpaner och alger. Det kostar mellan 6 000 och 15 000 kronor beroende på din båts storlek och passar dig som har en båt i plast, aluminium eller stål. Har du en båt över 60 fot kan du behöva investera i två system. Trimplan och drev kan behöva stödmålas.

Sonic Shield är ett av flera system som finns på marknaden, det har en strömförbrukning på i genomsnitt 0,4 Watt, vilket kan jämföras med ett modernt båtkylskåp. En extra fiffig funktion är att ultraljudsystemet känner av hur ditt batteri mår, och stänger av sig själv automatiskt om det krävs för att du ska ha tillräckligt med kraft för att starta motorn. När batteriet har fått mer laddning går systemet igång igen.

Så funkar det:

Det kostar mellan 6 000 och 15 000 kronor beroende på din båts storlek och passar dig som har en båt i plast, aluminium eller stål. Har du en båt över 60 fot kan du behöva investera i två system. Trimplan och drev kan behöva stödmålas.