fbpx

GDPR

Vill du avregistera dig från havstulpanvarningen via sms? Smsa ”havstulpan stop” till 711 20

Information gällande personuppgiftsbehandling

Båtmiljö.se är ett projekt som idag drivs av Svenska Båtunionen. Syftet med denna policy är att säkerställa att Svenska Båtunionen hanterar personuppgifter i enlighet med EUs dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation – GDPR). Policyn omfattar alla behandlingar där personuppgifter hanteras och omfattar såväl strukturerad som ostrukturerad data. Svenska Båtunionen ansvarar för att behandlingen av personuppgifter följer denna policy. Organisationen är ansvariga för att hålla i processen kring årlig uppdatering av policyn till följd av nya och förändrade regelverk.

 

Personuppgiftsbehandling

Svenska Båtunionen är ansvarig för behandlingen av de registrerade personuppgifter som vi har om dig. Beroende på om du är observatör eller om du är prenumererar på havstulpanvarningen så lagras olika typer av personuppgifter. Vid all hantering av dina personuppgifter iakttas säkerhet och sekretess.

Observatörer
För att du/ni som observatör ska kunna rapportera behöver vi vissa personuppgifter om dig/ för att möjliggöra detta. De personuppgifter som vi behandlar är namn, adress, telefonnummer, e-postadress, long och lat för utplacerad mätplatta samt båtklubb(är valbart). Dessa uppgifter lagras då de är nödvändiga för att du/ni ska kunna använda tjänsten korrekt under aktiva månader samt att Svenska Båtunionen ska ha möjlighet att komma i kontakt med dig/er, skicka ut nya mätplattor, information etc. För att avregistrera dig/er som observatör maila in till havstulpan@batunionen.se och då är vi skyldiga att radera dig/er och dina personuppgifter från våra register.

Prenumeranter via mail och sms
Du som prenumerant gör själv ett aktivt val att prenumerera på tjänsten vilket gör att du själv samtycker om användningen av dina personuppgifter. De personuppgifter som lagras för dig som prenumerant är antingen ditt telefonnummer eller mailadress, beroende på om du har valt att anmäla dig till varningen via sms eller mail. Dessa uppgifter lagras då de möjliggör att du kan ta del av tjänsten och bli informerad om när havstulpanerna settlar sig.

För avregistrering av havstulpanvarningen via sms skriv “havstulpan stop” till 711 20.

För avregistrering av havstulpanvarningen via mail skriv till havstulpan@batunionen.se

Lagringstid

Dina personuppgifter behandlas och lagras hos oss så länge du väljer att fortsätta vara observatör alternativt prenumerant. Väljer du att avregistrera dig som observatör ska Svenska Båtunionen inom ett år radera dina personuppgifter från våra register. Väljer du att avregistrera dig som prenumerant från havstulpanvarningen via sms kommer ditt telefonnummer automatiskt tas bort direkt från våra register. Väljer du att avregistrera dig från tjänsten via mail ska Svenska Båtunionen inom ett år ha raderat dina personuppgifter från våra register.

Dina rättigheter

Du har rätt till insyn i hur dina personuppgifter behandlas. Det betyder att du kan få tillgång till viss information om behandlingen. Du har även rätt att begära att få felaktiga personuppgifter ändrade samt få överflödig behandling begränsad. Du har rätt att vända dig till datainspektionen/integritetsmyndigheten med eventuella klagomål om du är missnöjd med personuppgiftsbehandlingen, men vi hoppas såklart att du i första hand vänder dig till oss för frågor angående vår personuppgiftsbehandling. Genom att du själv aktivt gör valet att bli observatör alternativt anmäler dig till havstulpanvarningen bekräftar du att du har mottagit denna information om personuppgiftsbehandling.