fbpx

Jim Huzell om båthiss

"Med en båtlyft behövs ingen bottenmålning. Båten behöver inte ens tvättas på flera år"

 

Lyften löser hela problemet

Jim har en mindre familjebåt, en Bella Falcon 26 Fantino på två ton närmare bestämt, och är medlem i en båtklubb i Karlstad.

Tidigare har han förvarat både denna och större båtar i Stockholm, Vänern, Saltsjön, Frankrike och USA (Chesapeake Bay). För att slippa påväxt har han nu investerat i en båthiss.

– Det är främst för att slippa passa båten. Har du inte möjlighet att ta hänsyn till havstulpanernas eget schema är det praktiskt att slippa problemet helt och hållet, säger han.

– Om du inte påpassar din båt in absurdum går det inte att undvika måla botten. Jag har nu löst det genom att köpa en båtlyftsäger Jim.

Kan bli dyrt

Jims båtlyft kostade cirka 160 000 kronor plus montering. Den är dock extra påkostad och klarar upp till sju ton. Med mindre extra finesser kan prislappen hamna en bit under 100 000 inklusive montering.

– Jag slipper beväxning, båten är tillgänglig så länge det inte ligger is och dessutom slipper jag bekymra mig om stora svall.

Jim framhåller det som viktigt att kommuner, länsstyrelser, klubbar och fastighetsägare informeras om de positiva sidorna med båtlyftar så att byråkratin för att anlägga bryggor med båtlyftar minskas. I till exempel USA har kommersiella aktörer hela anläggningar med båtliftar, som gör att båtägarna kan undvika att måla sina båtar i känsliga miljöer.